• Slideshow potraviny
  • Slideshow potraviny
  • Slideshow potraviny
  • Slideshow potraviny
  • Slideshow potraviny
  • Slideshow potraviny
  • Slideshow potraviny
  • Slideshow potraviny
  • Slideshow potraviny

Potravinářství úvod

Email Tisk

Sušárenské provozy


  • suší tekuté potraviny na finální práškovité produkty (protein, škrob, mléko, syrovátka, kvas, sůl, sladina, mladina, ...)
  • suší tekuté látky pro zemědělství a stavebnictví (spory, plastifikátor, složky krmných směsí, ...)
  • provádí testování sušení na poloprovozní sušárně
  • zahušťuje tekuté potraviny na finální produkty (sladina 80 %, ...)
  • míchá suché surovin v mísičích (protein, práškové nápoje, ...)
  • plní sypké potraviny do prodejních obalů o velikosti (500 až 000 gramů)
  • skladuje potraviny, možnost skladování v chlazených skladech

 

Čistička, sušička a balička komodit – mák, len


  • Posklizňová úprava máku – český modrý mák, český bílý mák
                    • skladování máku v makovině
                    • příjem, analýzy, sušení, předčištění, čištění, balení a nakládka máku modrého, máku bílého a lnu
                    • výkup máku od pěstitelů, prodej máku spotřebitelům
                    • poradenství při pěstování máku

 

  • Osivo máku
                    • šlechtění, příprava, prodej a distribuce osiv máku
                    • odrůdy Aplaus, Major, Bergam, ...

 

  • Obchod mákem
                    • nákup máku modrého a bílého
                    • prodej máku modrého a bílého

 

  • Poradenství při pěstování máku
                    • obchodní reprezentanti společnosti poskytují poradenství při pěstování máku a poradenství při aplikaci hnojiv a aktivních látek pro použití v agro sektoru
                    • poradenství je poskytováno telefonicky i osobním jednání na místě s kontrolou konkrétního porostu

 

Výroba a distribuce tekutých hnojiv


  • AmisaN, RETAFOS® prim, CAMPOFORT®, FORTESTIM®, ...
  • DEMI močovina roztok

V roce 2017 byl Potravinářské divizi AGRA GROUP udělen certifikát managementu bezpečnosti potravin FSSC 22 000.